Позамовний підхід до формування собівартості промислової продукції - Чернишенко, Олена Іванівна (Київський університет культури, 2025)
Результати дослідження міжнародного досвіду формування собівартості промислової продукції свідчать про те, що на більшості промислових підприємствах в цей час застосовуються в основному дві основні системи визначення виробничих затрат: облік витрат за замовленнями (англ: job order cost system) і облік витрат за процесами (англ: process cost system). Ці системи в певній мірі відповідають методам обліку витрат на українських підприємствах – позамовному та попередільному (або попроцесному)
Keywords: собівартість; промислова продукція; формування; методи; зарубіжний досвід; витрати; управління