Вдосконалення тренувального процесу спортсменів-кікбоксерів - Фоменко, О. В.; Школа, О. М.; Гаркуша, Е. В. (Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», 2023)
Дослідження спрямовано на вдосконалення тренувального процесу професійних спортсменів-кікбоксерів. Запропонована авторська програма спеціальних вправ з кікбоксингу які виконується в басейні на плоту. Використання різних засобів, а саме спеціальних вправ з кікбоксингу в водному середовищі на плоскій поверхні дає можливість спортсменам-кікбоксерам підвищити рівень фізичної підготовленості та вдосконалити такі фізичні здібності як силу, швидкість, спритність, гнучкість. В процесі тренувань з використанням цієї програми підвищується і рівень розвитку координаційних здібностей спортсменів які необхідні для досягнення високих спортивних результатів та спортивної майстерності в обраному виді спорту.
Keywords: кікбоксинг; техніка; тактика; тренувальний процес; kickboxing; technique; tactics; training process