Про один клас нестаціонарних векторнозначних випадкових функцій - Назиров, Заріф Фятіхович; Черемська, Надія Валентинівна (НТУ "ХПІ", 2012)
Введено клас векторнозначних випадкових функцій, який є аналогом майже стаціонарних в широкому сенсі скалярних випадкових процесів UBLS. Реалізовано гільбертів підхід до вивчення одного класу векторнозначних випадкових функцій. Розробка кореляційної теорії такого класу випадкових функцій може бути перспективною для розв’язання багатовимірних прикладних задач.

In this paper we introduce a class of vector-valued scalar random functions that are analogous to almost wide-sense stationary random processes UBLS. In work carried Hilbert approach to the study of a class of vector-valued random functions. Development of the correlation theory of random functions of this class may be promising for the solution of problems.
Keywords: випадкові функції; кореляційна теорія; статистична нестаціонарність; random functions; correlation theory; statistical nonstationary