Визначення поняття стану передстартової мобілізації у спортивних одноборствах - Поляков, Ігор Олександрович; Слепушкін, С. О. (Center of Modern Pedagogy "Learning Without Boarders", Canada, 2016)
У своїй статті автори проаналізували основні існуючі концептуальні підходи щодо визначення понять передстартової мобілізації спортсменів-одноборців. А.В. Алексєєв у своїй класифікації виділяє три групи психічних станів: нормальний, патологічний й мобілізаційний. Але автори припускають, що для спортивних одноборств найбільш підходить визначення цього поняття, яке дає А. Ц. Пуні. Цей стан не охоплює проміжки між змаганнями й може навіть перед деякими з них взагалі не виникати або проявлятися в слабкій формі. Спортивна форма пов'язана з максимальною мобілізацією спортсмена на показ високого результату, причому мобілізація повинна підкріплюватися його фізичною, технічною й тактичною підготовленістю.

In his article, the authors analyzed the main existing conceptual approaches to definitions prelaunch mobilizing athletes of martial arts. A. Alekseev in its classification identifies three groups of mental states: normal, abnormal and mobilization. But the authors suggest that sports martial arts most suitable definition of this concept, which gives Pune A. Ts. This condition does not cover the gaps between tournaments and maybe even to some of them do not occur or manifest in weak form. Shape associated with the maximum mobilization athlete to show high results, and to mobilize it must be supported by physical, technical and tactical preparedness.
Definition of pre-mobilization in martial arts
Keywords: передстартові психічні стани; передстартова мобілізація; спортивні одноборства; спортивна форма; prelaunch mental states; pre-mobilization; martial arts; shape