Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни "Стратегічне управління і методи прогнозування" - Кононенко, Ігор Володимирович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Відповідно до Положення про організацію освітнього процесу в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» [1] cамостійна робота здобувачів вищої освіти – це організаційно і методично спланована пізнавальна діяльність здобувачів вищої освіти, що здійснюється без прямої допомоги викладачів (але під їх керівництвом і контролем) для досягнення конкретного результату і формування навичок самостійного здобуття та поглиблення знань, умінь і компетентностей. Навчальний час, відведений на самостійну роботу здобувача вищої освіти денної форми навчання, регламентується навчальним планом і складає, як правило, 1/3–2/3 від загального обсягу навчальної дисципліни. Самостійна робота здобувача вищої освіти забезпечується системою навчально-методичних засобів, передбачених для вивчення конкретної навчальної дисципліни (підручник, навчальні та методичні посібники, конспект лекцій викладача, практикум тощо). Методичні матеріали самостійної роботи повинні передбачати можливість проведення самоконтролю (тести, пакет контрольних завдань тощо). Навчальний матеріал дисципліни, передбачений силабусом освітнього компоненту (програми навчальної дисципліни) для засвоєння здобувачем вищої освіти у процесі самостійної роботи, виноситься на підсумковий контроль поряд із навчальним матеріалом, який опрацьовувався під час проведення навчальних занять.
Keywords: методичні вказівки; самостійна робота; стратегічне управління; методи прогнозування; стратегії розвитку підприємств; прогнозування