Формування собівартості методом таргет-костинг - Чернишенко, Олена Іванівна (Полтавський державний аграрний університет, 2025)
У доповіді доведено, що метод таргет-костинг є ефективним інструментом управління витратами, що дозволяє підприємствам адаптуватися до ринкових умов і зберігати конкурентоспроможність. Його застосування передбачає стратегічний підхід до формування собівартості та тісну взаємодію між відділами підприємства для досягнення оптимальних фінансових результатів. Головною перевагою таргет-костингу є можливість зниження витрат без зменшення якості продукції, що забезпечує довгостроковий успіх на ринку даного підприємства, що є базовм принципом його функціонування.
Keywords: собівартість; витрати; таргет-костинг; методи; моделі; промислові підприємства