Обработка электрогастрограммы и электроэнтерограммы методом слепого разделения сигналов - Штык, С. В.; Лагутин, М. Ф. (НТУ "ХПИ", 2008)
Пропонується спосіб рішення однієї із задач цифрової обробки сигналів електричної активності органів шлунково-кишкового тракту. Описані необхідні для обробки властивості цих сигналів. Проаналізовані останні досягнення в обробці електрогастрограми методом сліпого розділу сигналів, а також сучасні алгоритми цього метода, підібрані згідно властивостей сигналів, отриманих на виході пристрою реєстрації. Описані основні властивості алгоритму, призначеного для обробки електрогастроентерограми.
Keywords: желудочно-кишечный тракт; ЖКТ; бариевые смеси; электрическая активность; электрогастрограмма; артефакт дыхания; слепое разделение сигнала; сигнал источника; медленные волны