Шляхи збільшення зовнішньоторговельного обороту - Погорєлов, Микола Іванович; Погорєлов, Сергій Миколайович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
Майже кожна нація у світі розвивається через процес інтернаціональної торгівлі. Відрив від цього процесу, свого роду самоізоляція неминуче веде до застою в розвитку наукової думки, уповільненню темпів науково-технічного прогресу й кінець-кінцем до об'єктивного спаду в розвитку економіки. Зазначеного принципу дотримуються у світі вже сотні років, тому використання і розвиток зовнішньоекономічних зв'язків є неминучим і для вітчизняної економіки. На розвиток зовнішньоторговельних відносин впливає безліч різноманітних факторів. Визначити пріоритетний ранг кожного з них досить складно в силу відсутності прямого кореляційного зв'язку між абсолютними значеннями кожного з факторів і кінцевим результатом, в якості якого виступає обсяг зовнішньоторговельних операцій. Для більш докладного висвітлення цього питання проаналізуємо деякі фактичні матеріали.

Almost every nation in the world develops through the process of international trade. Separation from this process, a kind of self-isolation inevitably leads to stagnation in the development of scientific thought, slowing down the pace of scientific and technological progress, and ultimately to an objective decline in the development of the economy. This principle has been followed in the world for hundreds of years, so the use and development of foreign economic relations is inevitable for the domestic economy. The development of foreign trade relations is influenced by a variety of factors. It is quite difficult to determine the priority rank of each of them due to the absence of a direct correlation between the absolute values of each of the factors and the final result, which is the volume of foreign trade operations. For more detailed coverage of this issue we will analyze some actual materials.
Ways to increase foreign trade turnover
Keywords: організація; інновація; підприємство; система; organization; innovation; enterprise; system