Апробації технології складання роторів ГТД БДТ за методом двох пробних складань із застосуванням 3D моделювання - Філімоніхін, Г. Б.; Невдаха, А. Ю. (НТУ "ХПІ", 2012)
Описується комп’ютерна 3D модель ротора ГТД БДТ. Моделюються основні операції і переходи типових технологічних процесів зі складання роторів цього типу методом двох пробних складань. Описується комп’ютерна програма для проведення розрахунків і процес її відлагодження. Сформульовані задачі подальших досліджень.

The 3D computer model of the GTA DDT rotor is described. The basic operations and transitions of standard technological processes on assembling of rotors of this type by the method of two trial assembling are designed. The computer program for conducting of computations and process of its debugging is described. The tasks of subsequent researches are formulated.
Keywords: газотурбінні двигуни; основні операції; технологічний процес; розрахунки; відлагодження програми; 3D computer model; gas-turbine engine; rotor of drum-disk type; assembling of rotor; standard process; technology of assembling