Види комутації та енергетичні характеристики в електричних колах з ключовими елементами - Хворост, Микола Васильович; Гончаров, Юрій Петрович; Панасенко, Микола Васильович; Замаруєв, Володимир Васильович; Чумак, Володимир Анатолійович; Панасенко, Надія Миколаївна; Хворост, Володимир Юрійович; Нікулін, В. С. (НТУ "ХПІ", 2005)
Запропоновано енергетичний критерій комутаційного процесу: потужність комутації, який дозволяє описати явища енергетичного характеру у електричних колах з ключовими елементами. На базі цього критерію дана класифікація видів комутації та виділено клас кіл з однорідною комутацією, який дозволяє одержати високі енергетичні показники, підвищену електромагнітну сумісність та спрощує управління комутаційним процесом.

An energy criterion of switching process, namely, switching power, is introduced, which will make it possible to describe energy phenomena in electric circuits with switching elements. With application of this criterion, switching classification is made, and a class of uniform-switching circuits that allows obtaining excellent energy data, improving electromagnetic compatibility, and simplifying switching control, is distinguished.
Switching types and energy characteristics in electric circuits with switching elements
Keywords: комутаційні процеси; електромагнітна сумісність; електротехніка; комутація; види комутації; електромагнітні елементи; енергія комутації; electric circui; switching process; energy characteristic; criterion