Спосіб пошарової побудови виробів на базі тріангуляційної 3D моделі за багатопрохідною стратегією обробки лазерним промінням - Доброскок, Володимир Ленінмирович; Гаращенко, Ярослав Миколайович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2017)
Спосіб пошарової побудови виробів на базі тріангуляційної 3D моделі за багатопрохідною стратегією обробки лазерним промінням включає періодичне опускання столу на величину кроку побудови і подальше формування шарів. При формуванні кожного наступного шару матеріалу одиничні треки розбивають на парну кількість груп з почерговим розміщенням треків за групами. Послідовність проходження лазерного проміння одиничних треків визначають випадковим чином для кожної групи окремо: спочатку для непарних груп, потім парних для симетричного формування матеріалу, коли сусідні ділянки для поточної траєкторії руху мають однаковий стан первинного або сформованого матеріалу.
Keywords: патент; корисна модель; машинобудування; контури; зони обробки; нерівномірні залишкові деформації; внутрішні напруження; одиничні треки