Навчальна програма дисципліни "Сервіс-оріентована архітектура програмних систем" - (:unkn) unknown (НТУ "ХПІ", 2010)
Сервіс-орієнтована архітектура програмних систем (СОАПС) це наука про парадигма організації та використання розподілених інформаційних ресурсів таких як додатки і дані, що знаходяться у сфері відповідальності різних власників, для досягнення бажаних результатів споживачем, яким може бути кінцевий користувач або інша програма.
Keywords: веб-сервіси; програмування; архітектура інформаційних систем; практичні заняття