Використання кластерних ранжирувань для прогнозування використання рухомого складу - Самородов, Вадим Борисович; Андросенко, В. В. (НТУ "ХПІ", 2010)
В роботі розроблено методику для виконання прогнозування використання рухомого складу на підприємствах автотранспортної галузі. Розроблено алгоритм, який включає послідовність процедур для проведення прогнозування та описано основні вхідні дані. Формалізовано та надано пояснень щодо всіх операцій прогнозування. Окремо представлено механізм для визначення сезонної складової динаміки використання рухомого складу.
Keywords: автотранспортна галузь; транспортно-експедиційний ринок; операції прогнозування; моделі прогнозування; сезонна складова перевезень; помісячна динаміка перевезень