Формування прибутку підприємства ТОВ "Глобал Фрейт Солюшенс" - Осипова, Світлана Костянтинівна; Безкровний, Дмитро Сергійович (BoScience Publisher, 2023)
Прибуток підприємства є важливим економічним показником, який відображає фінансовий результат його діяльності. У даній статті розглядаються ключові аспекти формування прибутку, зокрема його визначення як різниці між доходами та витратами підприємства. Формування прибутку включає в себе ряд операцій, таких як виробництво, реалізація товарів та послуг, управління активами та пасивами. Стаття описує важливі компоненти формування прибутку, зокрема вартість продукції та собівартість, які визначаються на основі всіх витрат, пов'язаних з виробництвом товарів чи послуг. Також охарактеризовано процес оподаткування та чистий прибуток як важливі етапи формування прибутку. Розрахунок податку на прибуток визначає чистий прибуток, який може бути використаний для різних цілей, включаючи виплату дивідендів чи реінвестування.
Keywords: прибуток; формування; розподіл; фінансоові ресурси підприємства