Використання інформаційних технологій для визначення ваги тіла космонавта і малої ваги об'єктів в умовах невагомості - Коломійцев, Олексій Володимирович; Комаров, Володимир Олександрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
В доповіді розглянуто найбільш зручні і перспективні методи визначення інерціальної ваги тіла в умовах невагомості, які використовують різного роду осцилятори та прилади, що дозволяють вимірювати параметри тіла, яке коливається, а також – різноманітні завдання, які пов'язані з визначенням ваги об'єктів малої ваги.
Keywords: космічні технології; вивчення космічного простору; використання космічного простору; вимірювання ваги; пружно-ваговий пристрій