Методика оцінки рівня трансакційних витрат при виготовленні товарів промислового призначення - Яцина, Вікторія Валентинівна; Кочетова, Тетяна Іванівна (НТУ "ХПІ", 2013)
У статті розглянуто необхідність дослідження трансакційних витрат на рівні підприємств. Запропонована власна методика оцінки їх рівня при виробництві товарів промислового призначення. На підставі даних, отриманих в результаті застосування авторської методики, визначено вплив кожної виробничої стадії на прибуток.

The article describes the need for the study of transaction costs at the enterprise level. The estimation method of transaction costs level in the industrial goods manufacture has been proposed. As a result of the author's methodology the data had been obtained. They allowed determining the influence of each production stage on profit.
Keywords: процес виробничий; трансакція; підприємство; прибуток; transaction costs; industrial goods; production stages