Спосіб виготовлення оксиднокобальтового анода - Байрачний, Борис Іванович; Майзеліс, Захар Олександрович; Трубнікова, Лариса Валентинівна (ДП "Український інститут промислової власності", 2002)
Спосіб виготовлення оксиднокобальтового електрода катодним співосадженням металу і гідроксиду з водного розчину солі кобальту з наступним окислюванням покриття, який відрізняється тим, що в електроліт додатково вводять цирконій сірчанокислий чотири водний у кількості 2-15 г/дм³, натрій лимоннокислий три заміщений у кількості 20-150 г/дм³ і в ньому здійснюють катодне співосадження кобальту, цирконію і їх гідроксидів при щільності струму 2-6 А/дм² і значенні рН електроліту 8,5-9,5, анодне доокиснення термообробленого після катодного співосадження покриття і нарощування оксидного покриття при співвідношенні площі анода до площі катода Sa : Sк = (2-10) : 1.
Keywords: патент; винахід; електрохімія; каталізатор; електрод; катод; анод