Філософські поради - Пазиніч, Станіслав Миколайович (Олександр Савчук, 2019)
Книга відомого філософа присвячена темі людських відносин як особливого духовного досвіду. Автором представлені роздуми про типові ситуації повсякденного життя: пристрасть і журба, одержимість і лінь, творчий успіх і заздрість, скнарість і щедрість, любов і ревнощі та інші стани людської душі. В одному випадку він радить уникати негативних ситуацій, в іншому — використовувати позитивний моральнісний досвід як життєствердну мотивацію в розвитку яскравої індивідуальності. Книга створена у рамках афористичного жанру, написана лапідарною, зрозумілою мовою. Вона призначена не лише для студентів, але і для усіх, кого хвилює тема універсального розвитку сутнісних сторін людського життя.
Keywords: філософія; людські відносини; соціальна філософія; індивідуальність; філософія життя