Вплив корупції на конкурентоспроможність у контексті інноваційної діяльності та розвитку інформаційних технологій - Івашук, Ю. П. (НТУ "ХПІ", 2012)
У статті проаналізовано вплив корупційної складової на конкурентоспроможність та інноваційний розвиток на прикладі економік розвинених країн та країн, що розвиваються, запропоновано вектори мінімізації негативного впливу корупції на рівень конкурентоспроможності економік загалом та ІТ-сектору зокрема.

The analysis of co-influence between corruption and competitiveness is made (example of developed and developing countries), ways of minimization negative corruption influence on competitiveness level are proposed (example of whole economic and IT-sector).
Keywords: корупція; конкурентоспроможність; інноваційна діяльність; суспільний сектор економіки; глобалізація; інформаційні технології