Рівнемір для рідини - Дубовець, Олексій Миколайович; Литвиненко, Ігор Іванович; Подустов, Михайло Олексійович; Власова, Тетяна Володимирівна (ДП "Український інститут промислової власності", 2014)
Рівнемір для рідини містить камеру з двома мембранами, вмонтованими в стінки камери на різній висоті і з'єднаними між собою за допомогою П-подібного коромисла, що обертається на осі, диференційно-трансформаторний датчик, плунжер якого жорстко з'єднаний з коромислом, слідкуючу систему - електропривод і вимірювальний прилад. Мембрани мають однакову ефективну площу, плечі П-подібного коромисла мають різну довжину l1 та l2 (l1>l2), на кінці більшого плеча П-подібного коромисла жорстко встановлена у вертикальному положенні консоль, плунжер диференційно-трансформаторного датчика і його котушка встановлені відповідно на консолі і всередині жолобоподібної направляючої з прямими бортами з можливістю переміщення і закріплення в заданому положенні, а довжини плечей коромисла відповідно l1 та l2 і консолі lк в напрямку знизу вгору пов'язані співвідношенням 1:(1,5-2,0):(1-2).
Keywords: патент; корисна модель; рівнемір; рідина; електропривод; консоль