Навчальна програма дисципліни "Опір матеріалів" - (:unkn) unknown (НТУ "ХПІ", 2009)
Навчальна дисципліна «Опір матеріалів» присвячена знайомству з механічними та фізичними властивостями конструкційних матеріалів, аналізу та розрахунку різних технічних конструкцій та оцінки їхніх міцнісних властивостей. Метою вивчання дисципліни є надання студентам теоретичних знань та практичних навичок з розрахунку плоских та просторових конструкцій, визначення статичних та динамічних навантажень.
Keywords: опір матеріалів; напруга; деформація; площинний напружений стан; епюри внутрішніх зусиль; пружність; пластичність; закон Гука; надійність конструкцій; міцність; вигин стрижня; типові конструкції; розрахунок з'єднань