Методичні вказівки до практичних занять з навчальної дисципліни "Аналітичні прилади" - Сіренко, Микола Миколайович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Практичні заняття передбачені навчальною програмою дисципліни «Аналітичні прилади» і спрямовані на теоретичну і практичну підготовку бакалаврів спеціальності 152 «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка». Перші три теми занять присвячені вивченню принципів дії, побудови і метрологічних характеристик теплових детекторів і газоаналізаторів термокондуктометричного типу, а четверте заняття - дослідженню характеристик детекторів і аналізаторів полум’яно-іонізаційного типу. Методичні вказівки до кожного практичного заняття структурно складаються з теоретичних відомостей, завдань, рекомендацій щодо їх виконання і оформлення звіту, контрольних запитань. Також вказані рекомендовані теми лекцій для підготовки до занять. Тому спочатку потрібно вивчити теоретичний матеріал, а потім виконати практичні завдання згідно наданих рекомендацій і відповісти на контрольні запитання. Результати виконання завдань заняття №2 використовуються для виконання завдань заняття №3. Послідовне виконання завдань дозволяє студенту набути теоретичних знань і практичних навичок розрахунку характеристик детекторів і газоаналізаторів при їх проектуванні, сервісному обслуговуванні і експлуатації. Список рекомендованих джерел інформації наведений наприкінці цих методичних вказівок, а посилання на конкретні джерела є в кожному їх розділі. Варіант завдання обирається по останній цифрі порядкового номеру студента за списком групи. Виконані завдання слід здавати послідовно згідно графіку навчального процесу. Отримання студентом відповідних балів за кожне завдання відбувається після перевірки викладачем правильності його виконання і відповідей студента на контрольні запитання. Для захисту завдань практичних занять студент усно відповідає на занятті на 3 запитання або присилає письмові відповіді у звіті (при дистанційному навчанні).
Keywords: методичні вказівки; практичне заняття; аналітичні прилад; метрологія; інформаційно-вимірювальна техніка; вимірювальні прилади