Щодо застосування кратно-масштабного аналізу для формування бази даних автоматизованої системи комерційного обліку електроенергії - Волошко, А. В.; Харчук, А. Л.; Вишнявська, Ю. С. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2011)
В даній статті представлено застосування кратно-масштабного аналізу (КМА) для формування бази даних АСКОЕ підприємства. В середовищі MathCAD створено алгоритм реалізації КМА та застосовано фільтри для зменшення об'єму необхідної для зберігання в базі даних інформації.

This paper presents the use of multiresolution analysis to create a database of industrial automated systems of commercial electricity accounting. Using MathCAD created an algorithm implementing MRA and use fi lters to reduce the volume required for storage in a database of information.
The application of the multiresolution analysis to create a database of automated systems of commercial electricity accounting
Keywords: кратно-масштабний аналіз; база даних; навантаження; функція Хаара; коефіцієнт деталізації; метод м'якої фільтрації; multiresolution analysis; database