Індексний аналіз показників економічної ефективності діяльності підприємства - Сікєтіна, Наталія Геннадіївна (НТУ "ХПІ", 2013)
В процесі аналізу літературних джерел та власної точки зору на означену проблему, виявлено такі фактори, що впливають на економічну ефективність діяльності підприємства: виробничі та комерційні фактори, конкурентоспроможність продукції, життєвий цикл товару. В свою чергу, на конкурентоспроможність продукції впливають її якісні, цінові, нецінові та логістичні фактори. Для вирішення цієї проблеми розроблено методологічний підхід щодо забезпечення економічної ефективності діяльності підприємства, який являє собою схему дій щодо індексного аналізу її показників.
Keywords: діяльність господарська; модель індексна; планування; статистика; підхід методологічний