Підготовка управлінських кадрів у системі післядипломної освіти як необхідна умова реалізації їх функцій в державному управлінні - Грень, Лариса Миколаївна; Грабар, Наталія Сергіївна (Національний університет цивільного захисту України, 2022)
У статті визначено, що дієвим інструментом впливу на кадровий потенціал держави виступає освітня політика; підкреслено, що важлива роль у вдосконаленні професійної підготовки державних службовців належить післядипломній освіті, що входить до структури освіти України; обґрунтовано, що професійна діяльність державних службовців потребує від індивіда наявності певних якостей, які необхідні для продуктивної діяльності державного управління; надано опис програми «Інструментальні аспекти демократичного лідерства: відповідь на виклики сучасності», розробленої авторами і затвердженої Національним агентством України з питань державної служби, реалізованої авторами на курсах підвищення кваліфікації Міжгалузевого інституту підвищення освіти Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», діяльність якого має велике значення у системі післядипломної освіти України.

The article defines that educational policy is an effective tool for influencing the human resources of the state; it is emphasized that an important role in improving the professional training of civil servants belongs to postgraduate education, which is part of the structure of education in Ukraine; it is substantiated that the professional activity of civil servants requires the individual to have certain qualities that are necessary for the productive activities of public administration; a description of the program "Instrumental Aspects of Democratic Leadership: Responding to the Challenges of the Present", developed by the authors and approved by the National Agency of Ukraine for Civil Service, implemented by the authors at the refresher courses of the Interdisciplinary Institute for Advanced Training of the National Technical University "Kharkiv Polytechnic Institute", whose activities are of great importance in the system of postgraduate education in Ukraine.
Mentoring of management staff in the system of postgraduate education as a necessary condition for the implementation of their functions in public administration
Keywords: освітня політика; закон; державне управління; управлінські кадри; державні службовці; професійна підготовка; післядипломна освіта; educational policy; law; public administration; managerial staff; civil servants; vocational training; postgraduate education