Дослідження точності багатоінструментної обробки - Котляр, Олексій Віталійович (НТУ "ХПІ", 2012)
У статті виконаний аналіз точності багатоінструментної оброки на токарних верстаках з використанням комбінованого різця, багаторізцевого тримача та багатошпиндельної головки для токарного верстата. Проведено аналітичне дослідження напружено-деформованого стану елементів технологічної системи та виявлено їх вплив на точність обробки.

The article accuracy multiple tooling processing on lathes with use of the combined cutter, gang-tool and multiple heads for the lathe are analyzed. The analytical research of the intense-deformed condition elements technological system and their influence on accuracy processing are proposed.
Keywords: токарні верстати; комбіновані різці; пружні переміщення; пружні деформації; багаторізцеві тримачі; багатошпиндельні головки; accuracy processing; elastic deformations; combined cutter; gang-tool