Оптимизация безотказности электрорадиоизделий многорежимных радиоэлектронных систем, с учетом стратегии использования режимов функционирования - Стулов, Л. В.; Новиченко, С. В. (НТУ "ХПИ", 2005)
В статті викладені результати теоретичних досліджень оптимізації безвідмовності елементів багаторежимних радіоелектронних систем на стадії проектування та розробки, з урахуванням стратегії використання режимів функціонування. Розроблено дві методики оптимізації безвідмовності елементів за рахунок зміни базових значень інтенсивності відмов та за рахунок вибору елементів із однотипних по рівну безвідмовності для досягнення мінімальної вартості виготовлення багаторежимних радіоелектронних систем при виконанні вимог щодо рівня їх безвідмовності.
Keywords: многорежимные радиоэлектронные системы (МРС); электрорадиоизделия (ЭРИ); эксплуатационная надежность; интенсивность отказов; оптимизационная задача; методика оптимального выбора ЭРИ