Управління фінансовим потенціалом промислових підприємств на засадах синергетичного підходу - Назарова, Тетяна Юріївна (НТУ "ХПІ", 2016)
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності). – Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2016. Дисертаційна робота присвячена вирішенню важливої теоретико-практичної проблеми управління фінансовим потенціалом промислових підприємств на засадах синергетичного підходу. Визначено зміст поняття "управління фінансовим потенціалом підприємства на засадах синергетичного підходу" через уточнення та розкриття сутності його складових: "управління", "потенціал", "підприємство", "фінансовий потенціал підприємства". Удосконалено теоретико-методичне забезпечення управління фінансовим потенціалом підприємства на засадах синергетичного підходу. Обґрунтовано аналітико-прикладне забезпечення оцінки факторів впливу на фінансовий потенціал промислового підприємства. Розроблено науково-методичний підхід до оцінки рівня фінансового потенціалу промислових підприємств. Удосконалено складові механізму управління фінансовим потенціалом промислових підприємств на засадах синергетичного підходу як підґрунтя забезпечення прибутковості підприємства за рахунок раціонального використання його фінансового потенціалу. Обґрунтовано та впроваджено науково-практичний підхід до оцінки ефективності реалізації стратегії забезпечення зростання фінансового потенціалу, що створить підґрунтя для оптимізації поточного фінансування на основі прийняття своєчасних та якісних управлінських фінансових рішень. Основні положення роботи підтверджені практичними результатами їх впровадження на промислових підприємствах.

Thesis for granting the Degree of Candidate of Economical sciences in specialty 08.00.04 – economy and management of the enterprises. – National Technical University "Kharkiv Politechnical Institute", 2016.The thesis is devoted to solving important scientific problems of the financial potential of industrial enterprises on the basis of a synergistic approach. Defined the concept of "financial management capacity on the basis of a synergistic approach" by clarifying and disclosure of his constituents: "Management", "potential", "company", "financial potential of the company." The theoretical and methodological support for the financial potential on the basis of a synergistic approach. Grounded analytical application software evaluation factors influencing the financial potential of industrial enterprises. The scientific and methodical approach to the assessment of the financial capacity of enterprises. The mechanism of the financial potential of industrial enterprises on the basis of a synergistic approach as the basis for profitability through the efficient use of its financial capacity. Grounded and scientific-practical approach to evaluating the effectiveness of the implementation strategy for the growth of financial capacity, which will create the basis for optimization of the current financing through the adoption of quality management and timely financial decisions. The main provisions of confirmed practical results of their implementation in the industry.
Financial potential of industrial enterprises on the basis of synergetic approach
Keywords: виробничо-господарська діяльність підприємства; фінансові ресурси; фінансовий потенціал; синергетичний підхід; стратегія; дисертації; financial resources; financial potential; synergistic approach; strategy; 336131.621(043)