Діагностування тягового редуктора з використанням адаптивного вейвлет-фільтру - Тартаковський, Е. Д.; Михалків, С. В. (НТУ "ХПІ", 2008)
У даній статті розглядається адаптований вейвлет-фільтр Морлі. проведена оптімізація параметрів вейвлета Морлі за принципом максимуму ексцесу, показана ефективність застосування адаптованого вейвлет-фільтра для ідентифікації в вібраційних сигналах діагностичних ознак тріщин зубів редуктора на ранніх стадіях.

An adaptive wavelet filter based on Morlet wavelet is introduced in this paper. The parameters in the Morlet wavelet function are optimised based on the kurtosis maximisation principle. The adaptive wavelet filter is found to be very effective in detection of symptoms from vibration signals of a gearbox with early fatigue tooth crack.
Keywords: склад рухомий; сигнал вібраційний; локомотив; вейвлет-фільтр Морле; імпульс