Планування ризиків при роботі блоків систем водоочищення - Уряднікова, І. В.; Лебедєв, В. Г. (НТУ "ХПІ", 2010)
Досліджена робота систем водоочищення в теплоенергетиці. Встановлено, що при відмовленнях різних блоків систем водоочистки, а також при їхній штатній роботі виникають значні ризики. Це пов'язано з природною інерційністю робочих процесів, блоків системи водоочистки, зі зміною вхідних параметрів води, що надходить на очищення, з коливаннями активності реагентів і від деяких інших причин. Це дає можливість досліджувати різні технології водоочищення і визначати ризики, що виникають при їхньому використанні.

The research of work of the systems of water purification in heat power energetic is made. It is set that at the refuses of different blocks of the systems of water purification, and also during their regular work there are considerable risks. It is related to natural inertia of workings processes of blocks of the system of water purification, with the change of entry parameters of water which acts on cleaning, with the variations of activity of reagents and to some other reasons. It enables to probe different technologies of water purification and determine risks which arise up at their use.
Keywords: промислова теплоенергетика; екологічна безпека довкілля; шкідливі впливи на довкілля; інерційність робочих процесів; вхідні параметри води; технології водоочищення