Експериментальні дослідження показників точності при шліфуванні профілю цівкового колеса героторної пари в умовах планетарного обкату - Гнатюк, Андрій Олександрович (НТУ "ХПІ", 2017)
В роботі представлено дослідження залежності параметрів точності внутрішнього профілю цівкового колеса героторної пари від технологічних факторів, отриманих в ході реалізації методу шліфування колеса в умовах планетарного обкату. Обробка здійснювалась абразивними інструментами з різною формою профілю. Залежність отримана у вигляді поліноміальної моделі, в ході здійснення програми ротатабельного плану другого порядку. У відповідності з отриманими моделями, побудовані поверхні відгуку, локалізовані області оптимуму, в яких досягається найменше значення відхилень. Експериментально визначена стійкість інструментів, розроблені рекомендації щодо застосування різних типів геометрії профілю інструментів. За отриманими показниками обробки, зроблено висновок щодо прийнятності впровадження методу шліфування у виробництво. Створено передумови конструктивної реалізації методу обробки на універсальному технологічному обладнанні.

The paper presents research correlation of precision parameter of internal profile in bobbin wheel of gerotor, from technological factors, obtained in the course of gear generating grinding method. Grinding was carried out using abrasive tools with a different shape of the profile. Correlation was obtained in the form of a polynomial model, of second order rotatable plan program. According obtained models, was constructed response surface, localized optimum area in which is reached the lowest value deviations. Experimentally determined resistance of tools, developed recommendations for the use of different types of tool profile geometry. According to figures obtained by processing the conclusion of the admissibility of the introduc-tion in manufacturing of the grinding method. Created the preconditions of constructive implementation of the processing method on the universal process equipment.
Research precision parameters for generating gear grinding bobbin wheel profile of gerotor
Keywords: метод шліфування; гідравлічні машини; зачеплення; параметри точності; зубообробка; grinding method; planetary gear generation; precision