Метод выражения специфических и неспецифических ингаляционных рисков в единых показателях - Левенец, В. В.; Ролик, И. Л. (НТУ "ХПИ", 2010)
В роботі обґрунтовується необхідність і спроможність виразу вираження в єдиних показниках специфічних і неспецифічних ризиків для здоров'я людини при інгаляційному шляху надходження забруднюючих речовин. Наводиться метод, який реалізує відповідну можливість і його застосування на прикладі ризиків для здоров'я працівників Вільногірського гірничо-металургійного комбінату.

The paper explains the necessity and possibility to express in single indicators the specific and nonspecific risks to human health at inhalation route of pollutants. The method that implements proper possibility is presented as well as its application as an example of risks to health of workers of Volnogorsky Mining and metallurgical Combine.
Keywords: экологический контроль; теория рисков; вредные факторы ОС; гигиенические нормативы; агенты риска