Кінетика регенерації аміну в процесі отримання карбонату калію - Гринь, Григорій Іванович; Панасенко, Володимир Володимирович; Бондаренко, Людмила Миколаївна; Дейнека, Дмитро Миколайович; Федорченко, Тетяна Вікторівна (Государственное учреждение "Государственный научно-исследовательский и проектный институт", 2016)
Визначено кінетичні залежності процесу відгонки (C₂H₅)₂NH із розчинів СаСl₂. Показано, що вміст (C₂H₅)₂NH в розчині від часу відгону може бути розраховано без урахування впливу тиску за рівнянням кінетики першого порядку. Розроблена математична модель відгонки (C₂H₅)₂NH, яка дозволяє вра-ховувати масу випаровуваної води за певний відрізок часу з вмістом (C₂H₅)₂NH в розчині і тиском.

Kinetic dependencies of (C₂H₅)₂NH stripping process from CaCl₂ solutions. (C₂H₅)₂NH contents in solution from stripping time can be calculated without taking into account pressure according to first-order kinetics equation. Mathematic model of (C₂H₅)₂NH stripping is developed that allows to consider evaporated water weight for the given time interval with (C₂H₅)₂NH contents in the solution and pressure.
Keywords: діетиламін; регенерацiя; кінетика процесу; технологія; калію карбонат; diethylamine; regeneration; kinetics process technology; calcium carbonate