Экспериментальное исследование уровня напряжений в рамных сварных конструкциях методом тензометрирования - Лобанов, Виктор Константинович; Пашкова, Галина Ивановна (НТУ "ХПІ", 2009)
Наведено результати досліджень методом електротензометрії рівня напружень в конструктивних елементах вантажопідйомної щогли у вигляді просторової зварної рамної конструкції при її навантаженні в процесі випробувань.

The results of research by the method of tenzometry for level of tensions in the structural elements of vantage mast as the spatial welded frame construction at its loading in the process of tests are reduced.
Keywords: сварные соединения; рамные металлоконструкции; балочные металлоконструкции; напряженно-деформированное состояние