Алгоритм прогнозуючого управління трифазного силового активного фільтру - Власенко, Руслан Володимирович; Бялобржеський, Олексій Володимирович (НТУ "ХПІ", 2014)
В роботі розглянуто схеми підключення активних фільтрів до мережі, структури систем управління силових активних фільтрів і методи, що ґрунтуються на визначенні складових повної потужності. Проаналізовано існуючі структури систем управління силовими активними фільтрами та корегування алгоритму управління для зменшення комутаційних втрат вентилів. Запропоновано алгоритм прогнозуючого управління трифазним силовим активним фільтром.

The paper deals with grid connection circuits for active filters, structures of active power filter control systems, and methods based on full capacity components determination. The existing structures of active power filter control and control algorithm adjustment for valve commutation loss reduction are analyzed. A predictive control algorithm for an active three-phase power filter is introduced.
A predictive control algorithm for an active three-phase power filter
Keywords: мережа; потужність; комутаційні втрати; напівпровідникова техніка; електротехніка; active power filter; predictive control; P-Q theory; reactive power compensation; modulation techniques