Методичні вказівки до виконання індивідуального завдання (розрахункового завдання) з дисципліни "Управління якістю продуктів і послуг в туристичному та готельно-ресторанному бізнесі" - Стригуль, Лариса Станіславівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Дисципліна «Управління якістю продуктів і послуг в туристичному та готельно-ресторанному бізнесі» спрямована на оволодіння необхідними знаннями та практичними навичками щодо застосування інструментарію управління якістю на підприємствах готельно-ресторанного господарства та туризму, оцінки рівня якості послуг та впровадження сучасних систем управління якістю. Знання, отримані студентами під час вивчення дисципліни, дозволять забезпечити високу кваліфікацію майбутніх спеціалістів у їх багатогранній діяльності, використовувати досягнення стандартизації, сертифікації та метрології в управлінні якістю продукції і послуг, сприяти прийняттю самостійних правильних рішень в умовах жорсткої конкуренції під час розгляду наукових і виробничо-господарських завдань для одержання високих результатів. Організація самостійної роботи з навчально-методичними матеріалами студентів з дисципліни «Управління якістю продуктів і послуг в туристичному та готельно-ресторанному бізнесі» є однією із важливих складових навчального процесу, яка безпосередньо впливає на глибину, систематизацію та стійкість набутих знань і умінь, та є основним засобом оволодіння навчальним матеріалом під час позааудиторної навчальної роботи і його творчого застосування в майбутній професійній діяльності.Методичні вказівки до виконання індивідуального завдання (розрахункового завдання) з дисципліни «Управління якістю продуктів і послуг в туристичному та готельно-ресторанному бізнесі» для студентів першого бакалаврського) рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання зі спеціальностей: J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг»; J3 «Туризм і рекреація» містять перелік тем та завдань для індивідуальної роботи студентів та список джерел інформації. Необхідно відзначити, що структуру методичних вказівок до виконання індивідуального завдання (розрахункового завдання) побудовано зі збереженням принципу взаємозв'язку теоретичного обґрунтування і практичного застосування знань по досліджуваній дисципліні. Також для самостійної роботи студентам рекомендовано відповідну наукову, фахову, нормативно-правову і періодичну літературу. Дисципліна є невід’ємною складовою частиною навчального процесу підготовки студентів першого бакалаврського) рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання зі спеціальностей: J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг»; J3 «Туризм і рекреація» в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут».
Keywords: сфера гостинності; методичні вказівки; індивідуальні завдання; розрахункові завдання; готельно-ресторанний бізнес; туризм; управління якістю продуктів і послуг в туристичному та готельно-ресторанному бізнесі