Наймитування дітей у сучасній українській культурі - Маліков, Василь Володимирович (НТУ "ХПІ", 2012)
У статті висвітлюється проблема дитячої найманої праці як складової частини сучасної звичаєво-правової культури в Україні. На основі аналізу публіцистики, державного законодавства та міжнародних конвенцій автор розкриває особливості сприйняття цього явища у суспільному дискурсі та демонструє перспективи його подальшого дослідження.

This paper highlights child wage labour as a part of contemporary customary law culture in Ukraine. Studying journalistic sources, state and international laws and conventions, the author reveals the perception of this phenomenon in public discourse and shows further research prospects.
Keywords: культура правова; суспільство; праця дитяча; Міжнародна організація праці; відносини звичаєво-правові; законодавство трудове; ООН; конвенції міжнародні; соціалізація