Разработка технологии сборки и усовершенствование конструкции составного колеса электровагона - Оборский, И. Л.; Андреев, Арнольд Георгиевич; Щепкин, Александр Витальевич; Дворжак, В. Н. (НТУ "ХПИ", 2009)
На основі проведеного аналізу технологій складання деталей з натягом, конструкцій складених коліс залізничного транспорту та виконаного дослідження міцності та пружно-деформованого стану запропоновано технологію виготовлення та удосконалену конструкцію колеса електровагона.

On the basis of analysis of details assembly technologies with a tightness, designs of railway bandage wheels and the executed research of durability and the stressedly-deformed condition the technologies of advanced design of electrocar wheel are offered.
Keywords: железнодорожыйо транспорт; подвижной состав; надежность колес; эксплуатационные показатели; термовоздействие; сборка соединений