Сучасні тампонажні матеріали - Орловський, Віталій Миколайович; Похилко, А. М.; Крицький, В. В. (НТУ "ХПІ", 2018)
Проведено аналіз тампонажних матеріалів, які виготовляються промисловістю України та нових, розроблених композицій, призначений для застосування в широкому діапазоні гірничо-геологічних умов геологорозвідувальних площ і нафтогазових родовищ нафтогазового комплексу України.

The analysis of tampon materials manufactured by the Ukrainian industry and new, developed compositions is intended for application in a wide range of mining and geological conditions of geological prospecting areas and oil and gas deposits of the oil and gas complex of Ukraine.
Keywords: тампонажний портландцемент; цементування свердловин; полегшений цемент; обважчений цемент; корозійна стійкість; відносне об'ємне розширення; цементний камінь; міцність; адгезія; well portland cement; cementing of wells; light cement; weighted cement; corrosion resistance; relative volumetric expansion; strength of cement stone; adhesion