Зародження та розвиток виробництв сполук зв'язаного азоту на азотно-туковому підприємстві в Сєвєродонецьку (1950-1980 рр.) - Казаков, В. В. (НТУ "ХПІ", 2007)
Показано створення та розвиток виробництва сполук азоту на провідному хімічному підприємстві України. Установлено етапи становлення важливих виробництв у контексті розвитку азотної промисловості.

Creation and growth of production of nitrogen compounds on advanced Ukrainian chemical plant have been shown. Stages of coming into being of important productions in context of nitrogen industry growth have been defined.
Keywords: аміачна селітра; азотні добрива; нітратна кислота; аміак; зберігання; транспортування