Автоматизований лазерний комплекс оперативного контролю концентрації забруднюючих речовин на рівні джерела викидів в атмосферу - Черногор, Л. Ф.; Рашкевич, О. С. (НТУ "ХПІ", 2011)
Удосконалено методи лазерної діагностики і розроблено на їх основі автоматизований лазерний комплекс оперативного високоточного, чутливого контролю концентрації шкідливих і небезпечних речовин на рівні виходу з промислового джерела в атмосферу.

The methods of laser diagnostics are improved and the automated laser complex of operative highfidelity, sensible control of concentrations of harmful and dangerous matters is developed on their basis at the level of output them from an industrial source in an atmosphere.
Keywords: атмосферне повітря; промислові підприємства; шкідливі речовини; лазерна діагностика; цивільний захист; atmosphere; hazardous substances; automated laser system