Основна теорема аксонометрії – теорема Польке-Шварца та її практичне використання - Журило, Алла Григорівна; Сівак, Єлизавета Михайлівна; Адашевська, Ірина Юріївна (Луцький національний технічний університет, 2015)
У статті розглоянуто основну теорему аксонометрії – теорему, яку в 1860 році сформулював К. Польке, а найпростіший доказ запропонував у 1864 році Г. Шварц. Показано практичне використання вказаної теореми. Наведено приклади використання коефіцієнтів спотворення.

In the article the main theorem axonometric - theorem, which in 1860 formulated K. Polke, and the easiest way evidence was offered in 1864 y. G. Schwartz a made. The practical the use of implementation of this theorem. Examples of the use of distortion factor.
The main theorem of axonometry – Polke-Schwartz’s theorem and its practical application
Keywords: коефіцієнт спотворення; масштаб аксонометричний; геометрія нарисна; проекції аксонометричні; distortion factor; axonometric scale