Економічна сутність трансферу технологій і його місце в міжнародному бізнесі - Архієреєв, Сергій Ігоревич; Дерід, І. О. (НТУ "ХПІ", 2014)
У статті проаналізовані існуючі погляди на трансфер технологій як економічне явище, розкрито власне розуміння сутності трансферу технологій, засноване на вивченні вітчизняних та зарубіжних досліджень та останніх світових тенденцій. Розглянуто основні види трансакцій із трансферу технологій. Наводяться статистичні дані про обсяги трансферу технологій в міжнародному бізнесі. Проаналізовано значення трансферу технологій в умовах глобалізації.
Keywords: знання; власність інтелектуальна; ліцензування; глобалізація