Практична сторона екологічної футурології в світлі російсько-української війни (російської збройної агресії проти України) - Годзь, Наталія Борисівна (Marijmpolės kolegija, 2023)
Застосування збройної сили проти суверенітету та територіальної цілісності України, розпочате російською федерацією з 2014 року відповідно, пройшло декілька стадій в ході яких змінювались складові ведення військових дій та поглиблювалися її наслідки як для двох держав, так і для світу в цілому.
Keywords: екологічна футурологія; війна росії з Україною; логічна семантика "технології мислення"; людина; сучасність; майбутнє; природа; безпека; технології; фахівці; виживання людства; духовність; глобальність