Спосіб розробки газоконденсатного покладу - Фик, Ілля Михайлович; Рибич, Ілля Йосипович; Співак, Володимир Євгенович; Швейкіна, Тетяна Адамівна (ДП "Український інститут промислової власності", 2007)
Перший спосіб розробки газоконденсатного покладу, який включає проведення сайклінг-процесу, який відрізняється тим, що в приконтурній частині буряться нагнітальні свердловини з розкриттям як газової, так і водоносної частини, при цьому закачуванням газу в водоносну частину проводять витіснення газоконденсатної суміші пластовою водою з коефіцієнтом витіснення, який розраховується по формулі. Другий спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що коефіцієнт залишкової газонасиченості розраховується по формулі: Кзг=Кпг-1/Кп(0,23941lgКпр+0,03037).
Keywords: патент; корисна модель; розробка газоконденсатних родовищ; газонасиченість; сайклінг-процес; вал конденсатний