Відвід відцентрового насоса - Панченко, Віталій Олександрович; Хованський, Сергій Олександрович; Гречка, Ірина Павлівна; Ткачук, Микола Анатолійович; Васильєв, Антон Юрійович; Ткачук, Микола Миколайович; Грабовський, Андрій Володимирович; Медвідь, Світлана Анатоліївна (ДО "Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій", 2024)
Відвід відцентрового насоса містить спіральну камеру та дифузор, виконані у литих частинах корпусу насоса. Геометрія дифузора виконана таким чином, що зміна площі поперечного перерізу дифузора відбувається за формулою.
Keywords: патент; корисна модель; лопатеві гідравлічні машини; електрична енергія; тиск; напруга; дифузор; відцентрові насоси