О сегментации речевых сигналов на основе частотных представлений - Устинова, А. В.; Урсол, Д. В. (НТУ "ХПИ", 2007)
Розглядаються нові алгоритми сегментації речових сигналів на відрізку пауза/звук, засновані на використанні нового метоу обчислювання точних значень часток енергії відрізків сигналів у заданих частотних інтервалах.

The new algorithms of speech signals segmenting on a part pause/sound are considered, which are founded on use the of a new calculation method of proper values of energy parts of signals length of in given frequency intervals.
Keywords: информационно-теолекоммуникационные системы; работоспособность; анализируемые отрезки; частотный интервал; объем вычислительных работ