Визначення енергетичних параметрів руху електрорухомого складу з асинхронним тяговим двигуном - Петренко, Олександр Миколайович (НТУ "ХПІ", 2017)
В роботі встановлені залежності для визначення енергетичних показників електрорухомого складу: витрати енергії, сили тяги та опору, пройдений шлях. Введено поняття функції, що визначає режим роботи тягового приводу, яка значно спрощує розрахунки витрати енергії електрорухомим складом. Розглянуто різноманітні підходи до визначення складових опору руху, що застосовуються, як вітчизняними так і закордонними фахівцями.

The paper set dependencies for determination of electromotive energy performance, energy consumption, thrust and drag traversed path. The concept features defining the mode of the traction drive, which greatly simplifies the calculations electromotive energy consumption structure. The various approaches to determine the components of the resistance movement used as domestic and foreign experts.
Determination of the energy parameters of electric rolling movement with asynchronous traction motor
Keywords: витрати енергії; тяговий привод; опір руху; електрорухомий склад залізниць; electromotive energy consumption structure; electromotive rail transport; modes of traction drive resistance movement