Урахування радіальної складової швидкості плину порошкових матеріалів при моделюванні процесу ущільнення в закритому штампі - Хоменко, О. І.; Баглюк, Г. А.; Куріхін, В. С. (НТУ "ХПІ", 2012)
Розглянуто вплив радіальної складової швидкості плину при моделюванні ущільнення порошкової заготовки в закритому штампі. Показано, що радіальна складова помітно впливає на характер ущільнення при достатньо великій початковій густині заготовки (порядку 50 %), що дає змогу при вивченні процесів ущільнення виробів складної форми користуватися багатошаровими моделями з плакованих порошків

The paper deals with radial component of material flow influence on powder materials compaction in the closed die. It was shown that mentioned component affects compaction nature distinctly at comparably high billet density (50 % order). This allows to use multi-layer models made of clad powders to investigate complicated powder details compaction
Keywords: пресування; комп’ютерне моделювання; прямий варіаційний метод; вільне осадження; powder material; pressing; computer simulation; direct variation method