Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з курсу "Низькорівневе програмування апаратних засобів. Розроблення та застосування маніфесту додатка Win32. Середовище програмування masm64" - Рисований, Олександр Миколайович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Під час професійного програмування постає завдання оформлення властивостей файлу із зазначенням великої кількості даних, що характеризують огранізацію, автора програми, сумісність із різними версіями та додатками [1 -8]. Тому в цих методичних вказівках розглядаються питання, які пов'язані з процесом професійного оформлення властивостей розроблюваних додатків (файлів). Властивості файлу можна оформити за допомогою двох прийомів: застосування маніфесту додатків у вигляді окремого файлу і заповнення у файлі ресурсів структур відомостей про версії. Причому, параметри структур можна оформити як у загальному файлі ресурсів, так і в окремому, оформивши на нього окремий виклик. Для вивчення маніфесту додатків розглянуто: історію розвитку маніфестів і в загальних рисах - функції маніфестів. Детально наведено параметри та атрибути маніфесту, а також приклади файлів маніфесту. Під час вивчення структур версій розглянуто структури, у яких зазначено ці відомості, їхню характеристику та особливості застосування. Студент зобов'язаний до лабораторного заняття прочитати методичні вказівки до лабораторної роботи і спробувати виконати її самостійно. Під час лабораторного заняття студент показує викладачеві результати роботи, проводить консультації з питань, що виникли, і завершує роботу. Захист роботи полягає у виконанні завдання до лабораторної роботи, відповіді на запитання за темою лабораторної роботи та внесення деяких змін у розроблювані тексти програм у присутності викладача.
Keywords: методичні вказівки; лабораторна робота; програмування; середовище програмування masm64; низькорівневе програмування; додатки